fredag den 13. august 2010

Den eyeslit vindue lejligheder

Hvis du nogensinde har kørt vest på Foster, ud mod Harlem Avenue, har du sikkert bemærket de to bemærkelsesværdige boligblokke, der står på skrå blok, hvor Foster Place kort splits ud fra Foster Avenue.





De er 5133 N. Neva Avenue (øverst) og 7111 W. Foster Place (nederst). Bygget omkring 1964, blev de tegnet af en Lee N. Romano, en planner, designer og entreprenør, der drev sit eget eponymous firma, grundlagt i 1950. De synes at være hans mest bemærkelsesværdige bygninger, som meget få oplysninger kan findes om ham ellers. Men hey, kunne en fyr gøre langt værre end at overlade disse MidCentury eksplosioner som en arv.



Disse umiskendelig øjenlåg blyindfattede ruder slå tonen an på det sted. De genopstå som et motiv i adskillige steder, ligesom den falske altaner ...



De vigtigste post døre ...



... Og selv de indvendige døre, som har deres egen miniatureudgave af det store vindue.



Disse store vinduer kastede et smukt lys i den lille lobby plads på en solskinsdag. Det ville være svært at bo her og ikke få et lille smil på læben, hver gang du gik ud foran døren.



De syntes ikke at vide hvad man skal gøre med bagsiden, men hey, der i Chicago nogensinde gør? Mangler en bedre løsning, de har gjort det til en lille gårdhave med en borgmur hegn ting. Hvorfor ikke?