torsdag den 15. oktober 2009

Den Frasier Living Room

Kom din Labor Day weekend ud til en god start, her er en fredag, spørgsmål og svar:

Dave spørger om Frasier sæt.

Hvor var de kameraer, og hvor var det publikum?

I stuen giver seeren næsten en 360-graders betragtning af sættet. Der synes at være et lille mellemrum mellem hoveddøren og køkkenet, men nogle gange ser vi en væg der. Og så er der omvendt vinkler, nogle gange har vi opsætning af køkken, undertiden med balkon, engang ved kaminen.

Væggene var løsøre? Var det smart iscenesættelse? Håndholdt kamera? Multiple tager? What's the deal?

Først af alt det, der var stærkt designet af Roy Christopher. Ud over alle de viser, han har arbejdet på, han er også designet de indeholder for mange Oscar-og Emmy Award shows. Men for mine penge de Frasier stuen er hans mesterværk.

Publikum ser lige ind i sættet. Balkon og skyline i Seattle er i ryggen. Martin's stol vender opad. Mellem publikum bleachers og sættet er de fire kameraer. Væggene er hængslet. Den mur, der fører til køkkenet kan svinge i, og du kan få et kamera helt op i sæt. Du kan skyde i sofaen (som er vinklet til publikum) praktisk taget lige på.

Jeg var i stand til at bringe kameraer vej op i sæt, og skyde en scene mellem Daphne og Roz på at runde køkkenbordet i ryggen. Du kan få kameraer langt nok ind i den indstillet til at skyde scener ud på altanen, hvis du vil.

I et par steder, der er \ "havne \" i væggene. Disse sektioner, som kan glide ud tillader kameraer til at kigge igennem fra den anden side af muren. Dette giver dig mulighed for at skyde dybt op i sæt. Du er altid forsøger at få billeder, hvor du kan se skuespillernes øjne. Det er ikke noget, du er bevidst opmærksom på, men når du ikke kan se øjne, det er meget forvirrende.

Hvordan de undertiden ikke omvendt vinkler er ved at skyde en mur brik i. Det er den \ "fjerde \" væg, at publikum ser gennem normalt.

Og her er den bedste del. Uanset hvor du skyder, fra enhver kamera, det er altid en interessant vinkel. Der er gange og kringelkroge og skylines og klaverer og kunst og pejse - det er bare en fryd for øjet.