onsdag den 2. september 2009

Vindue paa Eurasien: Ruslands etniske mindretal Organiser at modstaa Moskvas Politikker

Paul Goble

Wien, August 7 - Ruslands numerisk små oprindelige folk i nord, Sibirien og Fjernøsten er mærkning Den Internationale Dag for Oprindelige Folk i denne weekend med udtryk for bekymring over de måder, hvorpå Moskva's politikker truer deres overlevelse, og med bestræbelser på at skabe organisationer til modstå disse politikker ved at tiltrække støtte fra udlandet.
I de seneste år har lederne af disse samfund sige, russiske regerings politik har taget væk "de midler, den har eksisteret" fra omkring 250.000 medlemmer af disse samfund, selv mens Moskva fortsat "stolt", men falsk påstand i internationale fora, at det støtter dem (www.raipon.info/index.php?option=com_content&view=article&id=209:2009-08-07-12-54-31&catid=1:2009-03-11-15-49-27).
Ændringer i den russiske lovgivning for at muliggøre kommerciel udnyttelse af de naturlige væld af de regioner, hvor disse fællesskaber har levet "fra tidernes morgen," lederne af disse små og spredte etniske grupper siger, har "taget jorden fra under fødderne" og venstre dem med ringe eller ingen chance for at overleve.
Fiskeri og jagt er blevet privatiseret, med udenforstående ofte får eksklusive rettigheder til, hvad der havde været grundlag af subsistensmidler økonomier af disse folk selv i Sovjettiden. Og eventuelle indrømmelser til de oprindelige folkeslag, deres ledere siger, er blevet "latterlige:" I et tilfælde, for eksempel lokale folk har fået lov til at fange kun 2,5 kg fisk per person om året.
På trods af, at de lokale ledere siger, "vores regering stolt erklærer at hele verden, at det er lykkedes at gennemføre handlingsplanen til gennemførelse af Anden Internationale Tiår for oprindelige folk i verden (2005-2014) og har allerede udviklet en plan for gennemførelsen af den opfattelse af en stabil udvikling "for disse grupper.
"Men den oprindelige folk vide, at du ikke kan overleve på planer alene", og at det er vigtigt, at "du har ret i morgen for at fange en fisk eller jagten på en kanin. Men de oprindelige folk i Rusland har været berøvet disse rettigheder. "Og som følge, hvad der er meningen for dem at blive en lykkelig ferie er en bitter en stedet.
Nogle af de oprindelige folk sammen med deres allierede og venner i økologi bevægelighed tager handling. I går, nr. Reservoirkilder [plotina.net] Økologisk Tilrettelaeggelse af Krasnoyarsk annonceret planer om at oprette et råd for en stabil udvikling i Evenkia (www.plotina.net/ekologi-sozdayut-sovet-po-ustojchivomu-razvitiyu-evenkii/ # mere - 810).
Den gruppe, der har kæmpet Moskva's planer om at bygge et vandkraftværk dæmning, der vil oversvømme store dele af den traditionelle jord af Evenks og som er blevet beskyldt for "ekstremisme", som støtter af projektet, har lagt et udkast til planen med titlen "Evenkia uden Giant Hydro-Electric Mor: vejen til en stabil udvikling i regionen. "
Denne 22-siders dokument, som findes på www.plotina.net / pdf / Evenkia_bez_EvGES.pdf, ikke kun udfordringer anprisningen af bagmænd af dæmningen, at kun sin konstruktion kan tjene som "et lokomotiv for udvikling af økonomien i det nordlige regionen ", men også tilbyder en alternativ vision, der vil gøre det muligt for Evenks og andre numerisk små folk at overleve.
I løbet af om deres planer, de økologer udtrykte håb om, at "det foreløbige materialer til programmet for en stabil udvikling i Evenkia vil tjene som et incitament til udarbejdelse af nye ideer om midler til den videre udvikling af alle nordlige områder af Sibirien.
Som de fleste økologerne rundt omkring i verden, de Krasnoyarsk gruppe mener, at "den økonomiske udvikling i det nordlige Siberian regioner forudsætter tilnærmelsen af natur og samfund, en kombination af moderne resultater af videnskab og teknologi med skønheden i naturen og ikke dens ødelæggelse i navnet af en abstrakt økonomisk resultat.
I forbindelse med udstedelse af dette udkast til dokument, Plotina Økologiske Organisationen opfordrede alle interesserede enkeltpersoner og grupper rundt om i verden til at "tage del i drøftelserne af de materialer" deres udkast indeholder, og til at slutte sig til Rådet for en stabil udvikling i Evenkia ved at sende en mail til evenkia@plotina.net.